در این مقاله سعی داریم شما را با کتابخانههای چین و روند توسعه آنها آشنا کنیم. پس از تاسیس جمهوری خلق چین، دولت و آموزش و پرورش قصد داشتند کتابخانههای چین را توسعه دهند؛ بهطوری که مردم در سراسر کشور به کتابخانه دسترسی داشته باشند.
اداره هماهنگی کتاب ملی در سال 1957، دستور تأسیس دو کتابخانه ملی در شهرهای پکن و شانگهای و 9 کتابخانه در مناطق دیگر را صادر کرد. کتابخانه شهر پکن با نام “کتابخانه ملی چین” و دیگری در شهر شانگهای “کتابخانه شانگهای” نام گرفت.
با وجود این اقدامات، کتابخانه ها هنوز هم به اندازه کافی در کشور چین در دسترس نبودند. امکانات موجود در این کتابخانه ها اندک بود و در آنها تنها خدمات ابتدایی ارائه میشد. فقدان کتابخانه ها یک مانع عمده برای مدرنیزهشدن کشور چین بود. دولت چین در اوایل دهه 1980 توجه زیادی به توسعه خدمات کتابخانه ای داشت. سرانجام با در نظر گرفتن بودجه زیادی برای این بخش، نتایج قابل توجهی به دست آمد. بیش از چهل مؤسسه آموزش عالی در کشور چین دارای کتابخانه شدند.
بیش از 2300 کتابخانه عمومی در شهرهای بزرگ با حدود 256 میلیون جلد و در شهرهای کوچک 53000 مرکز فرهنگی ایجاد شدند که یک کتابخانه یا اتاق مطالعه کوچک داشتند.
در پایان سال 2004، چین دارای 2,710 کتابخانه عمومی با بیش از 400 میلیون نسخه کتاب بود. در سال 2011، تعداد کتابخانههای عمومی چین به 2،925 رسید.
از کتابخانههای دانشگاهها یا کالجها، کتابخانه دانشگاه پکن و کتابخانه دانشگاه ججیانگ، مهمترین کتابخانهها در کشور هستند.
مجموعه کتابخانههای چین
کتابخانه اصلی کشور چین یا کتابخانه ملی چین دارای مجموعهای غنی از کتاب، نشریه، روزنامه، نقشه، نسخ چاپی، عکس، نسخ خطی، ریزنگاشت، نوارهای ضبط شده و کتیبههای برنزی، سنگی، استخوانی و کتیبه روی لاکپشتها است.

کتابخانه ملی چین با مجموعهای بیش از 26 میلیون جلد، بزرگترین کتابخانه در آسیا است. در این کتابخانه بیش از 35،000 استخوان و پوست لاک پشت کنده کاری شده به شکل شخصیتهای باستانی چین، وجود دارد.
همچنین 1،6 میلیون جلد کتاب سنتی، بیش از 16000 سند از دانهونگ گروتز(Grottoes Dunhuang) و 12 میلیون جلد کتاب زبان خارجی و دهها پایگاه داده الکترونیکی و … وجود دارد.
کد مطلب: 980624002-336
✌😃❤
خیلی خاص و قشنگه کتابخونش😍📚
🤩😃